Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Solutii tratament pentru unghii.

Solutii tratament pentru unghii.

Informatiile privitoare la evolutia pietei de produse cosmetice la nivel global, tind sa fie contradictorii in ultimele luni. Pe de o parte rezulta cresteri pe pietele emergente, iar pe de alta parte scaderi dramatice pe pietele deja consolidate, in special in segmentul produselor de lux. Dat fiind insa ca majoritatea institutelor de cercetare remarca o evolutie pozitiva a pietei de beauty in decursul anului trecut, in conditiile crizei economice, tind sa cred ca femeile incep sa acorde mult mai multa atentie ingrijirii personale.

Nu de putine ori am avut surpriza sa constat ca tinute de altfel foarte bine alcatuite, erau puse intr-un con de umbra de o manichiura precara si unghii roase. In aceste conditii, ma intreb daca oare vanzarile la produsele tratament pentru unghii au fost tot atat de infloritoare precum cele la ruj sau la farduri de pleoape.

Prin urmare astazi ma voi opri asupra unui subiect sensibil: solutiile salvatoare pentru unghiile casante, care se exfoliaza sau care sunt lipsite de stralucire.

Hidratare intensiva

Unghiile deshidratate au tendinta de a se rupe mai usor si de a se exfolia la varfuri, apa dura si contactul cu substante chimice, detergenti etc, accentuand si mai mult problema. Prin urmare se impune o hidratare in profunzime, atat a suprafetei in sine a unghiei cat si a cuticulelor.

Cremele hidratante pentru unghii cat si serurile sau lacurile, protejeaza unghiile (in special daca folosesti oja de culoare inchisa ai observat ca odata cu trecerea timpului suprafata unghiilor ramane usor galbuie) iar din cand in cand este bine ca inainte de a incepe sa iti faci manichiura sa optezi pentru un exfoliant delicat. Iti recomand: Hydrator de la O.P.I (un lac intaritor pentru unghii care poate fi aplicat atat ca baza cat si de sine statator), crema de maini de la Clarins (fortifica unghiile), crema cu unt de shea de la L’Occitane si exfoliantul delicat pentru cu lamaie de la Carol’s Daughter.

Unghii care se exfoliaza

Nu de putine ori am fost intrebata daca alimentatia are vreo legatura cu exfolierea unghiilor? Ei bine, o alimentatie saraca in legume si fructe, pricipalele surse de vitamine si minerale in mod clar influenteaza si starea unghiilor. Cu toate aceasta nu m-as hazarda sa pun exclusiv pe seama alimentatiei problema exfolierii unghiilor.

In primul rand trebuie sa stiti ca si folosirea incorecta a instrumentelor de manichiura poate duce la exfolierea unghiilor. Aici poate fi vorba despre o pila mult prea dura, o forfecuta cu lamele tocite sau neprotejarea unghiilor la schimbari termice. Pentru a preveni exfolierea iti recomand: baza pentru unghii O.P.I (previne in acelasi timp si patarea suprafetei unghiilor), manusile de la Gliss sau cele de la Sephora (tot ce trebuie sa faci este sa le porti prin casa timp de 20 de minute, o data pe saptamana si sa iti lasi mainile rasfatate cu extract de ulei de jojoba, ulei de masline si vitamine E; manusile pot fi utilizate de aproximativ 50 de ori) si crema de maini cu efect terapeutic de la Billy Jealousy (o gasesti la Sephora).

Unghii lipsite de stralucire

Unghiile sanatoase prezinta acel luciu natural si o nuanta delicata roz. In momentul in care apar probleme precum striatii, exfoliere etc, unghiile isi pierd imediat si din stralucirea naturala, atat de dificil de redat. Lacurile de unghii transparente cu efect de accentuare a nuantei ojei si de stralucire, nu fac decat sa rezolve problema la suprafata, nu si in interior.

Prin urmare, te sfatuiesc sa apelezi in primul rand la un set de manichiura adaptat nevoilor tale. In locul pilei din metal, foloseste o pila cu cristale care poate ajuta atat la redarea luciului unghiei naturale cat si la prevenirea exfolierii acesteia. Apoi macar o data pe saptamana incearca sa iti masezi unghiile pret de cateva minute cu ulei de argan. Este un produs excelent pentru unghii, dar si pentru corp sau par. 


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail