Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Jean Paul Gaultier- Viața și cariera, Colectii + Galerie foto

de Claudia Pasescu

 

Viata, Inceputuri, Cariera, Succes

 

Gaultier nu a luat niciodată lecții de design vestimentar dar a început să trimită schițe la faimoși stiliști de la o vârstă destul de fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui și l-a angajat ca asistent în anul 1970. După aceea a lucrat cu Jacques Esterel, in anul 1971, și cu Jean Patou mai târziu în același an.

În anul 1976 a apărut prima lui colecție individuală, iar caracteristicile hainelor relevau stilul anilor ’80, fiind considerat mult timp bad boy-ul modei franceze. A produs costume pentru Madonna, si a creat îmbracaminte pentru Confessions Tour, in anul 2006. A lucrat de asemenea in stransă colaborare cu Wolford Hosiery La sfârșitul anului 1980 Gaultier a suferit mai multe pierderi pe plan personal, partenerul său de afaceri Francis Menge murind, iar prietena sa părăsindu-l.

Gaultier creează haine pentru mai multe evenimente, inclusiv: filmul lui Luc Besson The Fifth ElementThe Cook;The City of Lost Children. Deasemenea creeză un număr mare de costume pentru Marilyn Manson, inclusiv hainele necesare videoclipului intitulat Golden Age, creează și pentru Kylie Minoque, hainele necesare turneului KYLIEX 2008.

 

 

Colecții

  • În 1998 Gaultier își extinde brand-ul unde îl include și pe Gaultier junior.
  • În 1997 Gaultier are un real succes cu, colecția sa Houte couture.
  • În anul 2009 colecția de primăvară a fost influientată de stilul lui Klaus Noni.

Gaultier este cunoscut si pentru o linie de parfumuri foarte populară. În anul 1993 apare primul parfum intitulat Classique, iar parfumul Le Male ajunge să fie nr.1 in Europa.

 

Parfumuri

 

  • în anul 2000 apare un parfum dedicat femeilor Fragile
  • în anul 2005 este lansat parfumul Unisex
  • în anul 2007 lansează un parfum pentru bărbați Fleur du Male
  • ultimul parfum este dedicat tot femeilor - Madame.

 

 

Sursa: wikipedia.org


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail