Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Cosmetica antirid: zona ochilor.

Cosmetica antirid: zona ochilor.

In ultimele saptamani, atat prin natura meseriei cat si prin prisma unor necesitati pur feminine, am luat la rand spre testare cateva dintre cele mai eficiente produse cosmetice antirid. Adevarul este ca pana in momentul in care ajungem efectiv sa ne confruntam cu ele, ridurile par a constitui probleme despre care doar mamele sau bunicile noastre ar putea discuta. Nici vorba sa ne aruncam privirea pe rafturile din magazine pentru a vedea ce formule noi s-au dezvoltat sau ce ingrediente minune ne-ar putea salva de la injectiile cu botox.
In momentul in care te privesti in oglinda si observi prima linie fina, ascunsa imediat sub ochi, o tragedie de proportii ti se desfasoara in minte. Primul rid este urmat in mod invariabil de un al doilea, apoi de al treilea si in mai putin de doua minute ajungi sa te vezi batrana, urata si cu tonusul fetei dus pe apa sambetei.

Odata depasit socul de natura psihica, trebuie musai sa incepi cautarea unor variante potrivite pentru tine. Iar acest lucru se traduce prin vizite dese in magazine, mostre, teste si multa rabdare. Asta pentru ca atunci cand vine vorba despre riduri, trebuie inteles foarte clar ca fiecare ten in parte necesita un tratament si o ingrijire cosmetica speciala.

Crema despre care prietena cea mai buna ti-a povestit ca a facut minuni pentru tenul ei este foarte posibil ca pe tine sa nu te ajute absolut deloc in lupta impotriva ridurilor. Iar faptul ca iti simti pielea mai fina si mai neteda se poate datora exclusiv factorului hidratare (probabil tenul tau era deja deshidratat si nu foloseai un produs adecvat) si nicidecum unei actiuni in profunzime. Aceasta este capcana in care cad, de cele mai multe ori fara sa isi dea seama, cele mai multe femei.

Prin urmare, am realizat pentru voi o selectie cu cele mai eficiente produse antirid destinate zonei ochilor, testate de mine, insotite de explicatii legate de modul in care actioneaza la nivelul pielii si de sfaturi privitoare la modul in care sa le utilizati.

La ce ma ajuta?

• Majoritatea cremelor destinate zonei sensibile din jurul ochilor, sustin ca fac cel putin trei lucruri in acelasi timp: atenueaza vizibil liniile fine, confera luminozitate si tonifica. Sa o luam asadar pe rand: atenuarea vizibila este perceputa cel mai adesea drept remediu instant.

Aplici crema si in decurs de cateva minute, liniile fine ar trebui sa se faca nevazute. Cat se poate de eronat: majoritatea cremelor pentru ochi, care targeteaza liniile fine nu fac altceva decat sa aduca un plus de hidratare zonei cu pricina, neactionand la nivelul celulelor, astfel incat sa stimuleze productia de colagen. Mai mult decat atat, gratie unor indredienti (printre cei mai utilizati se numara acidul gamma aminobutyric descoperit spre sfarsitul anilor 1800) inclusi in compozitia cremelor, pielea se destinde (un efect similar botoxului, insa cu eficienta mult diminuata) si de aici acea senzatie de netezire.

De ce nu inteleg ce scrie pe eticheta?

• Pe de alta parte, in boutique-urile de beauty veti intalni produse in descrierea carora se regasesc asa-numitele peptide. Uneori acestea sunt prezentate ca “peptide marine”.

Desigur ca la prima vedere veti trece foarte usor pe langa acest compus, insa ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca peptidele reprezinta niste molecule care au rolul de stimulare al celulelor.

Iar ca sa aveti un termen de comparatie, ganditi-va ca mult comentata Crème de la Mer are in compozitie exact aceasta molecula. “Argireline” spre exemplu este una dintre cele mai frecvent utilizate peptide in tratamentele de beauty ce vizeaza zona ochilor (are actiune foarte buna si pentru ridurile de expresie).

Revenind la produsele in sine, va recomand cateva dintre cele mai eficiente testate de mine:

• Active Triple Treatment Eye Cream de la Bare Escentuals - nu este printre cele mai bune creme pentru ochi, insa pluseaza la capitolul hidratare si netezire

• StriVectin-SD Eye Cream - o crema foarte buna pentru zona ochilor, destul de scumpa (comparativ cu celelalte creme testate) insa care isi face treaba cu prisosinta, stimuland sinteza de colagen si imbunatatind elasticitatea pielii.

• Benefiance Concentrated Anti-Wrinkle Eye Cream de la Shiseido - excelenta pentru hidratare si in plus contine extract de Chlorella – o alga care datorita acizilor nucleici continuti, are un efect de reparare a celulelor

• Deep Tissue Repair Cream de la Kate Somerville – contine acea peptida despre care v-am vorbit in randurile de mai sus si sustine ca stimuleaza producerea de colagen si refacerea celulelor. Una dintre cele mai avansate, din punct de vedere al ingredientelor, creme existente la ora actual ape piata. Asta desigur daca nu ajungeti sa obtineti o programare la cabinetul lui Kate situat in Melrose Place, pentru sfaturi personalizate. Dupa prima aplicare am sesizat o modificare usoara a texturii pielii din jurul ochilor, efectul fiind acela de netezire.Cea mai eficienta crema testata de mine, la capitolul rezultate “instant”.

• StriVectin® Instant Deep Wrinkle Filler – un produs tot din categoria “rezultate instant fara a apela la botox”, despre care marturisesc ca nu stiam aproape nimic pana de curand, cand mi s-a explicat ce anume face.

Principiul de actiune este simplu: la scurt timp de la aplicarea cremei, pielea devine mai ferma, iar liniile fine parca dispar cu totul. Efectul este similar injectarii acidului hialuronic, actionand ca un magnet care magnet care atrage lipidele si care prin absorbtie determina un lifting al pielii.

• Renergie Eye de la Lancome – cea mai hidratanta crema dintre cele testate; dupa aplicare, am simtit pielea mult mai fina si improspatata (are un usor miros de plante). 


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail