Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Beneficiile fizice a unei diete echilibrate.

de Alexandru Pavalache
Beneficiile fizice a unei diete echilibrate.

Intr-o lume care traieste pentru si prin fast-food este greu sa iti creezi propriul stil de viata sanatos. Totusi, merita efortul, intrucat o dieta sanatoasa produce beneficii fizice si psihologice puternice.

O dieta corespunzatoare impreuna cu exercitii fizice este esentiala pentru slabire sau pentru mentinere. Indiferent daca ai greutatea ideala, o alimentatie sanatoasa rezulta intr-un stil de viata mai bun. Renuntarea la alimentele bogate in zahar si grasimi si inlocuirea lor cu cereale integrale, alimente fara grasimi, fructe si legume te poate ajuta sa ajungi la greutatea optima. Increderea creste de asemenea atunci cand oamenii fac alegeri constiente pentru a manca mai bine si a fi mai sanatosi.

O nutritie corespunzatoare poate conduce la un complex mai clar si mai radiant. Grasimile nesanatoase deterioareaza pielea, in timp ce fructele proaspete si legumele sunt bogate in nutrienti si asigura pielii nutrientii vitali. Vitamina A este un mod eficient de a reduce acneea, ridurile si alte probleme ale pielii. Proteinele ajuta producerea noilor celule ale pielii si sporesc infatisarea unei pieli stralucitoare si sanatoase.

O dieta sanatoasa si echilibrata asigura vitalitate. Sa ai mai multa energie inseamna ca poti sa faci mai multe activitati fara sa te simti obosita sau coplesita. Alimentele cu zahar creaza fluctuatii in nivelul zaharului din sange si cauzeaza oboseala dupa consumare. Alimentele bogate in grasimi nesanatoase sunt mai usor de digerat, si, prin urmare, nu sunt o sursa consistenta de energie. O dieta echilibrata asigura de asemenea necesarul sistemului imunitar, permitandu-ti sa iti revii mai repede de pe urma anumitor boli si sa raspunzi mai bine la anumite situatii stresante.

O dieta echilibrata poate ajuta sau preveni bolile cardiovasculare, diabetul, artrita si anumite forme de cancer. Exista o legatura directa intre grasimi nesaturate, colesterol si bolile de inima. Oasele puternice sunt necesare pe tot parcursul vietii, dar sanatatea oaselor tinde sa se deterioreze odata cu varsta. Laptele si alte produse lactate contin calciu, necesar mentinerii sanatatii oaselor pe tot parcursul vietii. Concentrarea pe sanatatea oaselor ajuta la evitarea problemelor precum osteoporoza si ajuta la evitarea fracturilor si oaselor rupte.

O dieta echilibrata asigura buna functionare a creierului si sanatatii mentale. Creierul uman este un complex compus din acizi grasi esentiali, carbohidrati, aminoacizi, vitamine, minerale si apa. Corpul nu produce substante precum acizi grasi esentiali, asa ca o alimentatie corespunzatoare este necesara atingerii nivelurilor echilibrate.

Sursa : Gel clear


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail