Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Hidratare intensa si protectie solara iarna

Hidratare intensa si protectie solara iarna

Anotimpul rece are efecte nedorite asupra tenului: frigul, vantul si aerul rece usuca si irita pielea, iar secretia glandelor sebacee creste la temperaturi scazute.
Aceste efecte negative se inensifica cand in ecuatie intra si poluarea. Afla cele mai hot trucuri pentru ingrijirea pielii iarna de la doctor Rozalia Olsavzky, membru al Societatii Romane de Dermatologie.
CSID: Care sunt cele mai eficiente trucuri pentru ingrijirea tenului in functie de tipul acestuia iarna?

Dr. Rozalia Olsavzky: La persoanele cu piele uscata, sensibila si chiar si cu ten mixt se contraindica lotiunile de curatare iritante, in schimb se recomanda utilizarea de lapte demachiant. Cremele care refac bariera cutanata (invelisul protector epidermic) si care au un efect hidratant vor fi folosite dimineata inainte de a iesi in aerul rece, dar si seara pentru a calma efectele neplacute ale climatului nefavorabil.

Pentru tenul gras, sebumul in exces se va indeparta printr-o spalare mai atenta cu gel de curatare, tratamentele topice pentru acnee sunt indicate in general seara, iar in cursul diminetii utilizarea unei creme hidratante este bine venita - pentru ca si tenul gras in tim pul iernii se poate irita. Pielea copiilor si tenul tanar se pot proteja tot cu o crema grasa, iar persoanele in varsta trebuie sa foloseasca creme hidratante, dar care pot avea si alte calitati cum ar fi antiimbatranire si antiradicali liberi.

CSID: Dar pentru tenul sensibil, mai ales ca frigul constitue un factor agresiv pentru acest tip de ten?
Dr. R. O: Ten sensibil pot avea copii, persoanele cu dermatita atopica, cei cu o piele uscata constitutional sau cu intoleranta la: produse cosmetice, conditii atmosferice nefavorabile: frig, vant, aer conditionat, poluare atmosferica, alimente condimentate picante: ardei iute, hrean, piper etc. Este bine ca pacientii cu ten sensibil sa-si cunoasca aceste sensibilitati, sa le identifice si pe cat posibil sa le evite. Utilizarea unei creme hidratante este intotdeauna bine venita.

CSID: De ce trebuie sa folosim iarna creme cu factor de protectie solara?
Dr. R. O: In timpul iernii, razelor soarelui li se adauga razele reflectate de particulele de zapada care pot afecta pielea in aceeasi masura ca si pe timp de vara. 


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail