Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Umeri proeminenti.

Umeri proeminenti.

In anii copilariei, doua seriale de mare succes la vremea respectiva au reusit sa imi impuna cateva repere la nivel vizual: Dallas si Dinasty. Am facut cunostinta atunci cu personaje puternice, care pot concura oricand cu iluziile efemere prezente pe micul ecran la ora actuala. Dovada faptul ca au reusit sa traverseze la nivel de imagine timpul si sa se constituie in repere.

Rujul de un rosu profund, coafurile perfecte cu bucle mari si tapaje uneori duse la extrem, talia de viespe, umerii inalti si lati care depaseau conturul natural anatomic, ochii mari puternic rimelati si pometii bine accentuati.

Va amintiti si voi poate de Joan Collins, Linda Grey sau Linda Evans, actrite care au marcat anii ’80. O perioada care pe langa efervescenta la nivel vestimentar, a insemnat si un manifest social al femeii, o declaratie de putere daca vreti, in conditiile in care patriarhatul fusese la el acasa de sute de ani.

De atunci si pana acum lucrurile au evoluat fara doar si poate, insa puterea fascineaza oricand si pe oricine, drept dovada ca femeia actuala in viziunea designerilor, trebuie sa purceada la o noua declaratie de forta.

Sezonul acesta asistam la o avalansa a umerilor bine structurati, lati sau inalti, ascutiti sau bine rotunjiti. Mantourile, sacourile sau rochiile se transforma in adevarate “armuri” ce invaluie siluete suple dar pline de vitalitate.

Maneci bufante

Domenico Dolce si Stefano Gabbana aduc in acest sezon un omagiu Elsei Schiaparelli, adaugand rochiilor si sacourilor de un negru profund sau de un roz aprins, maneci bufante, usor exagerate, care se ridica aproape ating lobul urechii.

Aceleasi maneci bufante se regasesc si in colectia toamna-iarna 2009-2010 semnata Aquilano.Rimondi, designerii amplificand efectul de volumetrie prin manusile ce trec de linia cotului si care nu lasa descoperit nici un centimetru de piele.

Umeri pagoda

Sezonul trecut am admirat la Balmain jachetele cu umeri accentuati, aplicatii metalice si pietre, care au fost copiate pe banda rulanta de toti marii retaileri. Pentru toamna-iarna 2009-2010, tendinta se mentine, Christophe Decarnin declinand umerii pagoda sun forma unor jachete din piele stil biker, a sacourilor cu maneci trei sferturi sau a rochiilor mini batute cu cristale (adoptate de majoritatea starurilor internationale la diverse gale sau in videoclipurile muzicale – vezi Madonna).

Nuante neon, paiete si foarte multa stralucire. Marc Jacobs si-a imaginat pentru acest sezon o colectie dinamica, menita sa trezeasca in fiecare dintre noi bucuria de a ne imbraca sic. Umerii pagoda sunt prezenti atat in ceea ce priveste bluzele din lana, sacourile sau jachetele peplum cu irizatii metalice.

Asimetrii si bolerouri

Nici Ricardo Tisci nu a putut rezista in acest sezon atractiei exercitate de Elsa Schiaparelli si elementelor inspirate de anii ’30-’40. Linia rochiei dezgoleste cu delicatete un umar, pentru a-l inalta gratios pe celalalt. Iar pentru un plus la rafinament, taieturilor asimetrice le-au fost adaugate pene sau blana.

Jean Paul Gaultier propune in colectia toamna-iarna 2009-2010, bolerouri din blana in tonuri de crem si bej cu umeri bine definiti, ce pot insoti cu succes o rochie de seara. Iar Roksanda Ilincic balanseaza perfect silueta, adaugand pantalonilor cu talie inalta, bolerouri inn nuante eletrice din satin, cu umeri supradimensionati.  


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail