Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Fashion Trend: ESCAPISM

Fashion Trend: ESCAPISM

O evadare din realitatea imediata fie prin povesti “spuse” de Versace (inspirat de Alice in Wonderland), McQueen sau de Anna Sui (Doctor Doolittle), fie prin propuneri de noi destinatii exotice (Africa - Givenchy, Tahiti - Dries van Noten cu o colectie in care citeaza copios din Gaugain sau Argentina - Lanvin), dar chiar si o calatorie in timp, in Grecia Antica - Givenchy sau la Le petit Trianon-ul Mariei Antoinette - Chanel . Este interesant de remarcat ca vorbim de o visare "cu picioarele pe pamant".

Anul trecut aceasta dorinta de rupere de realitate a dat nastere unor personaje fantastice, cocotate pe pantofi catalige, un exercitiu creativ suprarealist tradus in forme aproape bizare si care ar fi putut fi imbracat, cu succes, de oricare dintre personajele lui Tim Burton sau Terry Gilliam.

Escapismul e o tema care mai poate fi privita si ca un joc practicat de cei care si-l permit ori ca o introducere pentru neinitiati in ceea ce moda poate sa iti ofere: visare, exaltare, posibilitatea de a fi ce vrei tu. In ultima instanta, tot un discurs despre (noua) libertate a modei.
Materialele sunt fie extrem de usoare si delicate, cu accente neasteptate (flori de catifea brodate pe voaluri la Alberta Ferreti sau flori metalice cusute de A.F. Vandervorst pe jachete din bumbac), fie imprimate cu modele “tribale” pentru un look nomad couture. Per total, un amestec de natural/artificial, un joc de volume si acumulari de accesorii surprinzatoare.

Colectii reprezentative: Alexander McQueen, Anna Sui, Givenchy, Dries van Noten, Lanvin.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail