Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Key Look: COUTURE À PORTER

Key Look: COUTURE À PORTER

 Sau despre noul lux. Un amestec din mai multe teme ale sezonului 2009-2010. Un spirit couture, blocuri de culoare, broderii si, de data aceasta, doar foarte putine citate savante. Este o tema care vorbeste despre cum ar trebui luxul sa mai arate acum.

Dupa ce ani de zile esenta luxului a fost diluata in scopul unor castiguri imediate si cat mai mari, el fiind inteles de majoritatea clientilor doar ca o eticheta brodata, de preferinta, cat mai la vedere, in ultimul timp asistam la o reevaluare a lui, la o regandire intr-o cu totul alta cheie valorica.

Pentru designeri, luxul trebuie sa fie o idee creativa, executata perfect. Un couture à porter in toata regula in care accentul se pune pe maiestria executiei, pe solutiile destepte de croi, dar si pe functionalitate. Designerii de la Gianfranco Ferre merg putin mai departe si propun rochii asimetrice, din tull de matase plisata, in care innoada materialul pentru a obtine volume noi, curioase. Valentino se amuza cu organza, pe care o pliseaza dand nastere unor rochii scurte, feminine si pretioase in acelasi timp.

Lanvin brodeaza cu paiete si siruri de margele rochiile si salopetele, Miuccia Prada aplica paiete argintii pe rochiile gandite pentru Miu Miu, iar Ingrid Vlasov
deseneaza modele romanesti cu dantela pe voaluri transparente. Rodarte se amuza pe tema bondage cu acelasi tip de aplicatii de dantela sau voal negru aplicat pe body-uri transparente, Louis Goldin isi pliseaza rochiile ca pe niste evantaie, iar Versace traforeaza pielea transformand-o intr-o adevarata dantela. Jocuri de transparent/opac la Giles (rochii rebrodate cu cristale si bucati de matase), Jil Sander (topuri din nylon si bumbac), Fendi (rochii cu micropliseuri).

Colectii reprezentative: Rodarte, Gianfranco Ferre, Valentino, Viktor&Rolf, Giles, Fendi, Miu Miu.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail