Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Shopping-ul, O Adevarata Dependenta!

de Claudia Pasescu
Shopping-ul, O Adevarata Dependenta!

Hainele (si nu numai ele) reprezinta un mod de exteriorizare, de "a spune fara cuvinte cine esti". Insa e o linie atat de subtire intre necesitate si dependenta, incat nici nu iti dai seama cand e prea mult. Te-ai confruntat vreodata cu o situatie de felul asta?

Ideea subiectului de azi a pornit de la un documentar pe care l-am vazut acum ceva timp cu persoane dependente de shopping. Au mai fost prezentate astfel de cazuri si in cadrul altor tipuri de emisiuni (vezi Oprah Show).

Acele persoane aveau un comportament asemanator cu al dependentilor de droguri, doar ca in loc de droguri era nevoia imensa si imposibil de controlat de a cumpara mereu. Mereu altceva, mereu mai mult, era nevoia de a avea mereu ceva nou. Si cel mai grav stadiu e atunci cand neconstientizandu-ti actiunile, ajungi sa iti distrugi relatiile cu prietenii, familia si, in final, te distrugi pe tine.

Dependentele sunt extrem de greu de tinut in frau. Insa poti incepe sa iti rationalizezi sesiunile spontane si implusive de shopping chiar de azi.

Recunosc ca am trecut si eu printr-o perioada in care cumparam mult si des. Partea buna este ca nu am lasat-o niciodata sa se duca pana la extrem, adica sa nu imi platesc cheltuielile de intretinere cu lunile. Insa simteam nevoia sa imi cumpar mereu tot felul de lucruri, sa tin pasul cu "modelele" din jur, sa intru in anumite cercuri sociale. Cumparam si lucruri pe care cand ajungeam acasa imi dadeam seama ca nu imi mai plac sau nu se potrivesc personalitatii mele.

Punctele de pornire pot fi multe si variate. De mica esti supusa presiunilor din societate. Cand esti adolescenta tot ce vrei e sa fii acceptata in gasca cea mai tare din scoala.

Modele promovate de reality-show-uri si seriale cum sunt "The Hills" sau "Gossip Girl", in cadrul carora stilul vestimentar are un rol crucial in existenta femeii. Si, nu in ultimul rand, vedetele, articolele despre ele, parerile lor, sunt absorbite ca un burete. Toate acestea sunt factori care duc spre dependenta daca nu stii sa iti controlezi impulsurile.

Hainele trebuie sa fie un mijloc in viata, nu un scop in sine. Ele trebuie sa te ajute sa iti formezi si sa iti reflecte imaginea si personalitatea in comunitatea in care traiesti, insa nu trebuie sa faci din asta o obsesie si nici o extravaganta. Secretul consta de fapt in a investi cu cap in haine si accesorii. Poti da mai multi bani pe ceva de calitate care sa te tina mai mult, insa nu trebuie sa faci din extravagante o chestiune frecventa. Poti sa fii stylish, unica si un model fara sa cheltui toti banii pe care ii castigi sau care ii primesti.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail