Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

New York Fashion Week: toamna 2010.

New York Fashion Week: toamna 2010.

Saptamana modei de la New York (11-18 februarie) se apropie de final, iar anul acesta a debutat cu o noua locatie care pare sa fi purtat noroc organizatorilor. Dupa nu mai putin de 15 ani in care moda new-york-eza se muta pentru cateva zile in corturile ridicate in Bryant Park, Lincoln Center a devenit centrul in care designerii isi prezinta colectiile toamna-iarna 2010-2011.

Dupa cum va spuneam in urma cu cateva saptamani, transmiterea show-urilor live pe internet devine un pas firesc de urmat pentru designerii care isi doresc ca imaginile colectiilor lor sa faca inconjurul pamantului intr-un mod rapid si eficient din punct de vedere al costurilor.

Prin urmare, asa cum s-a intamplat cu show-urile masculine si de data aceasta m-am asezat comod in fotoliu si am urmarit transmisiunile live ale prezantarilor toamna-iarna 2010-2011 semnate Marc Jacobs ( a avut loc luni, 15 februarie), Rodarte, Proenza Schouler (le-am urmarit live ieri, 16 februarie). Iar maine, 18 februarie, ma voi trezi dis de dimineata pentru a-mi bea cafeaua urmarind show-ul Calvin Klein.

Marc Jacobs

Debutul show-ului lui Marc Jacobs a scos la iveala o structura solida din lemn, in interiorul careia manechinele erau ordonate precum soldetii de plumb. Marc Jacobs a aparut in prim-plan, rupand hartia maro care invaluia structura, iar modelele au ramas nemiscate in fata audientei pret de cateva secunde. Acordurile piesei “Over the Rainbow” au insotit prezentarea, despre care nu pot spune ca a adus cu sine elemente surprinzatoare.

Marc Jacobs a preferat sa marseze pe un teren sigur si in sezonul toamna-iarna 2010-2011, accentul punandu-l pe piese purtabile, versatile, intr-o paleta cromatica restransa la cateva tonuri de gri, bej si bleu. "It's refreshing to see something that isn't trying so hard to be new. There's so much striving for newness now that newness feels less new.", a declarat Marc Jacobs la finalul show-ului.

Multi ar putea spune ca Marc a gasit scuza perfecta pentru o colectie axata pe latura comerciala mai mult decat pe cea creativa. Insa designerul are perfecta dreptate: cateodata cautarea noutatii poate deveni epuizanta, iar intr-o era in care emotiile transmise de haine primeaza, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa apelezi la ceea ce iti este familiar atat tie, cat si altora.

Carolina Herrera

Una dintre cele mai pline de feminitate colectii prezentate de New York, ii apartine din punctul meu de vedere Carolinei Herrera. In ultimele sezoane Carolina a incercat sa se detaseze putin de linia mult prea clasica imprimata tinutelor si sa sa exploreze in amanunt latura artistica, punand accentul pe jocuri de volume, imprimeuri expresive si materiale decorate cu broderii realizate manual.

Blana de vulpe insoteste aproape fiecare tinuta, fie ca vorbim despre insertii in zona gulerelor sau despre cape menite a insoti rochiile de cocktail sau de seara. Pantalonii cu talie inalta se afla la loc de cinste atat in ceea ce priveste atat tinuta de zi, cat si cea de seara, stofa fina uni sau in carouri, concurand cu matasea sau catifeaua. O colectie care vizeaza in mod clar un target alcatuit din femei mature, cu un venit ridicat si care adora luxul rafinat nu opulent.

Zac Posen

Dupa numeroase speculatii la adresa situatiei financiare a lui Zac Posen, iata ca designerul iese la rampa cu o colectie plina de vitalitate si optimism. Se pare ca in sfarsit, dupa 3 sezoane marcate de recesiune, se intrevede o urma de stabilitate. Zac Posen si-a denumit colectia toamna-iarna 2010-2011 “40’s futurism”. Cu alte cuvinte, piese inspirate ca si linie din perioada anilor ’40, transpuse intr-o nota moderna, cu un puternic iz urban.

Din colectie nu lipsesc rochiile mini foarte stramte, sacourile cu umeri bine definiti si revere contrastante, mantourile din blana in nuante de nisipiu, rosu, fuchsia sau mov, precum si piesele din catifea in combinatie cu matase.  


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail