Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Scandal la Cluj Fashion Week.

de Alexandru Pavalache
Scandal la Cluj Fashion Week.

Alin Gălăţescu, directorul artistic al Cluj Fashion Week, a anunţat ieri că nu se va mai implica în realizarea celei de-a doua ediţii a evenimentului, ceea ce pune sub semnul întrebării organizarea acestuia. El îl acuză pe Mihai Chiver, directorul evenimentului, de datorii de „mii de euro”. Chiver a anunţat azi că criticul de modă a fost concediat.

Alin Gălăţescu, directorul artistic al Cluj Fashion Week, a anunţat marţi, 28 septembrie, că a decis să nu mai implice în organizarea celei de-a doua ediţii a evenimentului, care ar trebui să aibă loc în perioada 8-13 noiembrie. Acesta îl acuză pe clujeanul Mihai Chiver, directorul evenimentului, la şase luni de la organizarea primei ediţii, că acesta ar fi ţepuit partenerii, invitaţii speciali şi manechinele care au defilat pe catwalk cu „mii de euro”.

Potrivit lui Gălăţescu, invitata specială a săptămânei modei de la Cluj, fashionul iconul internaţional Diane Pernet, mai are de încasat aproximativ 7.000 de euro. „Călin are o serie de datorii pe care nu le-a achitat. Manechinele nu şi-au luat niciun ban, proprietarul hotelului unde au fost cazaţi invitaţii, Hotel Paradis, de asemenea. Diane Pernet nu şi-a încasat onorariul de 3000 de euro şi nici banii pe transport, alte câteva mii de euro”, a tunat Alin Gălăţescu.

Alin Gălăţescu „a fost concediat”.

Acesta a precizat că a luat decizia să nu se implice în organizarea celei de-a doua ediţii, care ar trebui să aibă loc în perioada 8-13 noiembrie, caz în care evenimentul nu ar mai putea fi organizat, conform contractului semnat între cele două părţi.

„Nu şi-a îndeplinit obligaţiile, a intrat doar în datorii. Cum să mai am încredere în el? Conform contractului primele patru ediţii le poate organiza exclusiv împreună cu mine”, a mai spus Gălăţescu.

Mihai Chiver, cel care a înregistrat la OSIM brandul „Cluj Fashion Week” (CFW) a recunoscut că încă mai are de efectuat câteva plăţi, fără să precizeze însă despre ce sume este vorba. „Nu neg că nu mai am de făcut parţial plăţi, la hotel de pildă. Câteva manechine, de ordinul zecilor, mai trebuie să-şi primească banii. Nu pot să spun despre ce sume e vorba. Sunt confidenţiale”, a declarat Mihai Chiver.

Acesta a asigurat azi, în urma anunţului lui Gălăţescu, că festivalul va avea loc în această toamnă şi că Alin Gălăţescu „a fost dat afară".

"Lupta aceasta surdă am preferat să o ţinem departe de media, oferindu-i domnului Gălăţescu ocazia să găsească singur un motiv onorabil de retragere din CFW, nedorind a afecta în nici o masură imaginea de bun profesionist a domnului Gălăţescu.

Asta până azi, 29.09.2010, când am constatat, cu uimire, că acesta, contrar aşteptărilor noastre şi înţelegerii avute, a "atacat" în stilul carecteristic, încercănd să "desfiinţeze" un Festival care spre marea lui uimire poate să crească şi să se dezvolte ca un adevărat Fashion Week şi fără "sfaturile" şi "dictatura" care domnul Gălăţescu crede că funcţionează oriunde", a mai precizat Chiver.

Alin Gălăţescu a precizat azi că va organiza un nou festival de modă la Cluj, în locul Cluj Fashion Week, "Festivalul Naţional de Modă şi Lifestyle din Cluj", în perioada 18 - 20 noiembrie.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail