Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Claudia Castrase primavara vara 2010.

de Alexandru Pavalache

Athenee Palace Hilton a gazduit in seara de 22 septembrie editia cu numarul cinci a binecunoscutului deja eveniment Soiree de la Mode, organizat impreuna cu Avanpremiere Concept. Designerul invitat sa isi prezinte colectia, a fost de aceasta data Claudia Castrase, o tanara despre care spuneam in urma cu ceva timp, ca se numara printre cei mai talentati tineri designeri ai momentului.

Muzica interpretata live de Alexandrina, precum si expozitia celor cateva picturi, au creat o ambianta perfecta pentru o defilare care s-a remarcat in primul rand prin detaliile grafice si prin liniile precis trasate.

Numele colectiei "Graphics", sugereaza de altfel ideea de ansamblu: tinute puse in valoare prin texturi, contraste si grafisme obtinute din croi. Un minimalism care da dovada unei maturitati a designerului si care lasa loc mai multor interpretari.

Claudia Castrase incearca intotdeauna sa transmita prin intermediul tinutelor pe care le creeaza un mesaj profund ancorat in arta. Cu toate acestea, produsul final se caracterizeaza prin purtabilitate, aspect deloc de neglijat atunci cand vine vorba despre haine care se vand, nu doar poposesc pe un manechin in showroom.

Elementele decorative pe care le-am putut remarca pe fiecare piesa a colectiei, in contrast sau ton pe ton, au fost inspirate de perioada wire-sculpture si de creatiile artistului Alexander Calder din anii ’20.

Paspoillul a fost adaugat cu maxima atentie pe forma desenelor stabilite in prelabil pe tipar, iar asimetria a rezultat din drapaje si pliuri. Chiar daca la prima vedere pare simplu, fiecare piesa a colectiei a necesitat numeroase ore de munca, in care au fost alaturate formele grafice, s-a creat contrastul de texturi si s-au realizat cutele.

Tin sa remarc salopetele cu spatele dezgolit, ce urmeaza o linie slim, extrem de elegante si rafinate, precum si rochiile asimetrice din voal si matase, in nuante pastelate, care au fost asortate manusi din piele scurte.

Surprinzatoare este cromatica colectiei. Dat fiind ca este vorba despre o colectie primavara-vara, Claudia a optat pentru o gama cromatica restransa la cateva tonuri pe care le-as putea plasa mai degraba in paleta specifica sezonului de toamna-iarna.

Foarte mult negru, antracit, verde inchis si pe alocuri bej, crem sau ivoire. Ma asteptam poate si la cateva accente de culoare, insa per total nu a deranjat cu nimic la nivel de estetica a colectiei.

Gentile care au insotit fiecare tinuta poarta semnatura designerului de accesorii Oana Lazar, iar pantofii apartin Cocai Zaboloteanu. Plicuri generoase, repectiv sandale in tonuri nude cu bareta peste glezna.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail