Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Despre haute-couture

Haute-couture este cea mai sofisticata si exclusivista expresie a modei, acea magnifica si uneori incontrolabila explozie de fantezie si talent, pe care doar cele mai mari case de moda din lume si-o pot permite.

Haute Couture reprezinta superlativul in moda, pe de o parte datorita traditiei pe care o perpetueaza - splendoarea si unicitatea vestimentara care caracteriza suflarea Versailles-ului de secol 18 - si pe de alta parte, datorita rafinamentului si maiestriei extreme prin care colectiile de gen sunt realizate.

Mai exact spus, vestimentia haute-couture veritabila se realizeaza in proportie de 80% manual, iar pretul unui outfit exclusivist incepe de la 30.000-40.000 de dolari. Haute-couture sau high-fashion reflecta, in fapt, ceea ce in mod curent numim arta. Designerii se exprima prin croiala si tesatura la fel cum un pictor o face prin penel, un sculptor prin dalta, sau un muzician prin note. 


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail