Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Ce stil vestimentar ti se potriveste?

de Claudia Pasescu
Ce stil vestimentar ti se potriveste?

Ce stiluri vestimentare alegti? Stilul clasic, natural, romantic sau dramatic?

Stilul vestimentar nu poate fi altceva decat o exprimare a personalitatii proprii sau o cunoastere a formelor propriului corp. Ar putea sa existe nenumarate stiluri vestimentare pentru ca fiecare persoana are personalitatea ei. Insa este inevitabil sa nu existe mai multe persoane care sa adopte acelasi stil, chiar daca modul lor de a-si asorta imbracamintea si accesoriile este diferit. Luand in calcul aceste aspecte, au luat nastere 4 stiluri vestimentare, mereu la moda.

Stilul clasic este unul dintre cele mai elegante stiluri vestimentare. Preferat de majoritatea femeilor cu o personalitate puternica, stilul clasic se caracterizeaza, pe langa eleganta, prin rafinament, modernism si simplitate. Hainele alese de doamnele care prefera acest stil vestimentar nu sunt niciodata transparente sau extrem de mulate. Ele urmeaza linia corpului, fie ca e vorba de pantaloni, costume sau fuste. Culorile articolelor vestimentare nu sunt stridente si nici nu ies in evidenta prin extravaganta.

Stilul natural se caracterizeaza prin comoditate si se potriveste in general femeilor atletice, femeilor sigure pe fortele proprii. Femeile „naturale" se ghideaza dupa confortul fizic atunci cand isi aleg hainele. In cele mai multe cazuri, adeptele stilului natural nu imbraca costume, ci articolele de imbracaminte separate: tricouri sport, fuste lungi si largi, blugi etc. Stilul natural poate fi, in viziunea multora, un stil dezordonat, fara o logica anume. De aceea, femeile care se inscriu in aceasta categorie trebuie sa fie atente la accesoriile pe care le poarta si la felul in care isi aranjeaza parul.

Stilul romantic este unul dintre cele mai feminine stiluri vestimentare. Adeptele acestui stil sunt de inaltime medie sau mica, atletice, cu ochi mari si trasaturi rotunde ale fetei. Daca au parul lung, li se potrivesc buclele, iar daca au parul scurt, tunsorile in scari cu volum. Din punct de vedere al vestimentatiei, femeile „romantice" adora articolele de imbracaminte cu imprimeuri florale, pantalonii scurti (dar eleganti) in sezonul cald, bluze si tricouri decoltate din materiale usoare (matase, lana moale, dantela etc.). Croielile care accentueaza talia sunt, de asemenea, o preferinta a adeptelor stilului romantic.

Stilul dramatic este sofisticat, misterios si intrigant. Femeile „dramatice" sunt extrem de serioase si uneori lasa impresia de duritate. Ele poarta haine lungi (mai ales rochii) cu imprimeuri abstracte si geometrice, cu linii drepte, revere ascutite si decolteuri patrate. Stilul dramatic este, de fapt, un stil vestimentar usor masculinizat, iar femeile care apartin acestui stil vestimentar pot oscila, de la articole de imbracaminte in culori indraznete, la culori inchise, neutre.

Sfaturi Info-ghid:

Influenta gusturilor parintilor, a prietenilor sau a partenerului de viata va pot face sa alegeti un stil vestimentar gresit. Cel mai bine este sa va urmati intuitia si sa alegeti articolele de imbracaminte care credeti ca se potrivesc personalitatii dumneavoastra.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail