Follow Midnight's Magazine on Facebook Follow midnightsmag on Twitter Follow Midnight's Magazine on Netlog Follow Midnight's Magazine on Myspace
logo

Cand si cum au aparut gentile? Scurta istorie.

de Claudia Pasescu
Cand si cum au aparut gentile? Scurta istorie.

Geanta, in forma in care o stim noi astazi, a aparut din timpul vechilor egipteni,conform unor hieroglife descoperite de catre o echipa de arheologi. Hieroglifele prezentau oameni purtand in jurul taliei genti, foarte apropiate de forma curenta.

In Europa au aparut primele genti in secolul XIV, datorita nevoii de depozitare a lucrurilor personale, deoarece vestimentatia din acea vreme nu era prevazuta cu buzunare. Erau genti cu maner lung in genul celor de postas, facute din bumbac, pasla sau piele si decorate in functie de rang sau de cultura.

Abia in secolul XVIII gentile au capatat noi atribute diferite de cele utilitare, devenind la fel de importante ca o tinuta vestimentara in sine.

Acum o geanta depaseste cu mult statutul de obiect in care iti tii cheile, rujul sau actele, ea devenind o declaratie a statutului social. Mii de modele si marimi au invadat lumea, devenind o necesitate pentru femei.


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol, fii primul care lasa un comentariu.

Comenteaza articol :

Nume, prenume
              E-mail